3rivierenpunt

Ons verhaal

Restaurant bistro wijnbar De Ertepeller

De Ertepeller is vernieuwend, stijlvol en toegankelijk. Een geweldige plek in Papendrecht met spectaculair uitzicht over het adembenemende Drierivierenpunt waar de Beneden Merwede, de Noord en de Oude Maas samenkomen.

De plek waar chef Arjan Kuipers en gastheer Mark van den Berg hun gasten culinair verwennen met de mooiste wijn-spijs combinaties in het stijlvolle restaurant en de laagdrempelige bistro met wijnbar. Alles staat hier in het teken van heerlijk eten, goede wijnen en gastvrijheid. Arjan en Mark zijn echte Ertepellers, ze zijn in Papendrecht geboren en getogen en droomden altijd al van een eigen horecabedrijf in hun geboorteplaats. In De Ertepeller komen hun talenten, hun ruime horeca-ervaring en hun droom samen. Met De Ertepeller willen zij Papendrecht op de culinaire kaart zetten en hét gastronomisch centrum van de Drechtsteden zijn.

Arjan Kuipers

Chef Arjan Kuipers is afgestudeerd als gespecialiseerd restaurantkok aan het Cingel College in Breda en heeft inmiddels een mooi trackrecord in de gastronomie opgebouwd. Hij was leerling bij sterrenrestaurants als Solo in Gorinchem en deed buitenlandse stages bij sterrenrestaurants in Kopenhagen en Ierland.

Hij werkte als chef de partie bij sterrenrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos en als sous-chef bij toprestaurant De Limonadefabriek in Streefkerk. Vóór hij De Ertepeller startte was hij twee jaar keukenchef bij sterrenrestaurant De Hoefslag en bistro De Ruif in Bosch en Duin.

Arjan deed aan veel kookwedstrijden mee. Hij werd in diverse categorieën Nederlands kampioen en nam meermalen deel aan de Europese kampioenschappen. Hoogtepunt in zijn wedstrijdcarrière was de eerste prijs in de Nederlandse finale en de tweede prijs bij de Europese finale van de Roussillon Dessert Trophy voor de beste wijn-dessertcombinatie. Als wijnliefhebber en expert in het maken van wijn-spijscombinaties heeft Arjan het SWEN 3 wijndiploma behaald.

Mark van den Berg

Gastheer Mark van den Berg heeft internationale werkervaring opgedaan bij Hilton Hotels in onder meer Canada, Antwerpen en Rotterdam. Hij deed dat als onderdeel van zijn stages aan de Hotel Management School Maastricht, waar hij in 2014 afstudeerde met als specialisaties Finance en Ondernemen. Daarnaast is Mark al sinds zijn 14e werkzaam in diverse horecabedrijven in de Drechtsteden. In 2014 en 2015 was hij in de zomer assistent-bedrijfsleider van restaurant Tijsterman, een druk zomerrestaurant aan de Nieuwkoopse plassen.

De bijnaam Ertepeller

De inwoners van Papendrecht werden vroeger door de Dordtenaren Ertepellers genoemd omdat ze handel dreven in doperwten. Veel Papendrechters hadden akkertjes waarop doperwten en andere groenten geteeld werden. De doperwten werden geoogst en gepeld en door melkboeren in de boot mee naar Dordrecht genomen, waar ze werden verkocht.

Openingstijden

Restaurant:

dinsdag t/m vrijdag
12:00 – 14:30
17:30 – 22:00
Zaterdag: 17:30 – 22:00
Zondag: 12:00 – 21:00

Bistro | Wijnbar:

Dinsdag t/m donderdag: 11:00 – 24:00
Vrijdag: 11:00 – 02:00
Zaterdag: 17:30 – 02:00
Zondag: 12:00 – 21:00

Maandag en zaterdag overdag zijn wij gesloten m.u.v. gezelschappen.

De Ertepeller

Slobbengorsweg 149
3351 LH Papendrecht
078-3032260
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier

Nieuwsbrief

Reserveren

U kunt hier uw tafel online reserveren voor De Ertepeller. U kunt ons ook telefonisch bereiken tijdens onze openingstijden of een e-mail sturen naar info@ertepeller.nl.

De reservering is pas definitief na een bevestiging.

Vakantiesluiting:

  • Dinsdag 18 april dicht i.p.v. 2e Paasdag
  • Dinsdag 6 juni dicht i.p.v. 2e Pinksterdag
  • Maandag 31 juli t/m lunch woensdag 16 augustus
  • Zondag 31 december t/m lunch donderdag 11 januari